η διαπνοη στα φυτα στ δημοτικου
αυτο πρεπει να το δοκιμασεις skroutz
Όσον αφορά στα νέα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι και τις ημερομηνίες που θα δοθεί η προκαταβολή, ισχύει πως - σε πρώτη φάση - σε οικογένειες με ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα παιδιά θα χορηγηθεί προκαταβολή ή του νέου επιδόματος παιδιού ως το τέλος Μαρτίου του 2018 με βάση τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2016 και δήλωσαν το 2017.
Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής: έως 6.000 ευρώ, από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ, και από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
Για την πρώτη κατηγορία προβλέπονται 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο και επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου, ενώ για τη δεύτερη κατηγορία θα δοθούν 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, και επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου. Για την τρίτη κατηγορία, τελειώνοντας, 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο και επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
- Τα άγαμα παιδιά που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Ως ημέρα γέννησης των τέκνων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.
- Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή σε αναγνωρισμένα κολέγια ή σε ΙΕΚ δημόσια ή ιδιωτικά, καθώς και στο μεταλυκειακό έτος–τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο της διάρκειας φοίτησής τους και, σε καμία περίπτωση, πέραν από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους. Στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του δημοσίου, ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης (στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κλπ), καθώς και τα αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού.
- Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Εφόσον πληρούν και τα ανωτέρω ηλικιακά όρια, εξαρτώμενα θεωρούνται:
- Τα τέκνα από προηγούμενο γάμο του ενός ή και των δύο συζύγων, σε περίπτωση έγγαμων, εφόσον ο αιτών/υπόχρεος ή η σύζυγός του έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των τέκνων. Προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, εφόσον έχουν την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους.
- Τα τέκνα άγαμου πατέρα, εφόσον ο αιτών/υπόχρεος άγαμος πατέρας τα έχει αναγνωρίσει με συμβολαιογραφική πράξη ή με δικαστική απόφαση και έχει την επιμέλεια με δικαστική απόφαση.
- Τα τέκνα συζύγων σε διάσταση, εφόσον ο αιτών γονέας έχει με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την επιμέλεια των τέκνων. Προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, εφόσον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.
Αίτηση χορήγησης του επιδόματος παιδιού
Σύμφωνα με την απόφαση, ο υπόχρεος υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος υποβάλλει ηλεκτρονικά, κατ’ έτος, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21 για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ.
Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, καθώς και δήλωση συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔE) και διασταύρωσης των στοιχείων του ιδίου και των μελών της οικογενείας του με τα στοιχεία άλλων υπηρεσιών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.
Σε περίπτωση θανάτου, αφάνειας, δικαστικής συμπαράστασης, καταδίκης με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για κακούργημα, ή εκ προθέσεως τελούμενο πλημμέλημα κατά της ζωής, της υγείας, της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας, σε βάρος του τέκνου του, ή του άλλου γονέα, ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης με αυτά του δικαιούχου, ή δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο, ή διαζυγίου, η αίτηση–υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση η άσκηση της επιμέλειας των τέκνων, προκειμένου δε για ενήλικα τέκνα, από το φυσικό πρόσωπο που έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.
Μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης επιμέλειας, το επίδομα χορηγείται στο γονέα που έχει την κύρια ευθύνη διατροφής, όπως αυτό προκύπτει από υπεύθυνη δήλωση των γονέων.
Σε περίπτωση θανάτου και των δύο γονέων των ορφανών τέκνων που αποτελούν ιδία οικογένεια, η αίτηση–υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το φυσικό πρόσωπο που έχει με δικαστική απόφαση την επιτροπεία-επιμέλεια των ανήλικων τέκνων και λαμβάνεται υπόψη μόνο το εισόδημα των τέκνων.
Όσον αφορά ενήλικα ορφανά τέκνα και από τους δύο γονείς, η αίτηση–υπεύθυνη δήλωση Α21 υποβάλλεται από το μεγαλύτερο σε ηλικία τέκνο, ως Επίτροπο, δηλώνοντας ως εξαρτώμενα τέκνα, τον εαυτό του και τα αδέρφια του.
Ως αρχική ημερομηνία υποβολής της αίτησης–υπεύθυνης δήλωσης Α21 εκάστου έτους ορίζεται η 2α Ιανουαρίου και ως καταληκτική η 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αρχικής αίτησης–υπεύθυνης δήλωσης Α21 και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές. Σε περίπτωση μεταβολής ή λανθασμένης καταχώρισης οποιουδήποτε στοιχείου που δηλώνεται στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21, αυτή μπορεί να διορθωθεί-τροποποιηθεί με ευθύνη και ενέργεια του δικαιούχου, οπωσδήποτε όμως μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Τέλος, η εγκεκριμένη ή μη, αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21, δύναται να ανακαλείται απευθείας από το δικαιούχο εντός του έτους και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της. Τυχόν καταβληθέντα ποσά επιδόματος επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
αυτο πρεπει να το δοκιμασεις skroutz
λαχανοκηπος την ανοιξη
https://mfiulifk.blogspot.com/2019/03/blog-post_28.html
No comments:
Post a Comment