φιλιππος ο γ
«Το εμβόλιο, έχει παρασκευάσει μία εταιρεία βιοτεχνολογίας από το Νιού Τζέρσεϊ και αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός Τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει δώσει έγκριση να προχωρήσει κλινική δοκιμή σε φάση 3», αναφέρει ο κ. Μπιλιράκης κι εξηγεί:
φυσικη γενικης β λυκειου βοηθημα σαββαλας
«Το εμβόλιο είναι ανοσοθεραπευτικό. Διεγείρει δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί εναντίον των κυττάρων, που έχουν υποστεί ενεργό λοίμωξη, και αυτή μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση. Η μορφή αυτής της θεραπείας έχει τη δυνατότητα να εξαφανίσει τον ιό, ή να υποστρέψει μία ελαφριά ή ακόμη και μία βαριά δυσπλασία, πριν μετατραπεί σε διηθητικό καρκίνο, στον τράχηλο της μήτρας ή στο αιδοίο. Στο πρόσφατο συνέδριο Eurogin στο Άμστερνταμ που ειδικεύεται στην HPV λοίμωξη, ανακοινώθηκε ότι ένα 50-60% των γυναικών φαίνεται ότι θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα από το θεραπευτικό αυτό εμβόλιο. Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων από τη φάση δύο, γνωρίζουμε ότι σε ποσοστό 49% των ασθενών υποστρέφει η βλάβη, ενώ σε ποσοστό 40% εξαλείφεται ο ιός».
Περίπου 70% προστατεύει το προφυλακτικό
Είναι η πρώτη μορφή θεραπείας, έξω από αυτές που ξέρουμε και εφαρμόζουμε, τονίζει ο κ. Μπιλιράκης: «Δηλαδή στο μέλλον μπορεί να μην χρειάζονται καν εκτομές στα σημεία της βλάβης που τώρα γίνονται πχ με λέιζερ, και απλά με ένα εμβόλιο, η γυναίκα να θεραπεύεται».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει ο κ. Μπιλιράκης «το προφυλακτικό προστατεύει σε ένα ποσοστό περίπου 70%, οπότε δεν πρέπει να στηριζόμαστε μόνο σε αυτό, αλλά πρέπει να έχουμε σαν όπλο στα χέρια μας την ετήσια γυναικολογική εξέταση».
https://uqisnmhh.blogspot.com/2019/01/blog-post_96.html
Πρόσφατες στατιστικές
Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV - Human Papilloma Virus) αποτελεί την πιο συχνή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Τα τελευταία στατιστικά λένε ότι 8-10 γυναίκες από 17-65 θα έρθουν σε επαφή με το ιό κάποια στιγμή στη ζωή τους. Μία στις 4 από 17-25 ετών που κυκλοφορεί στο δρόμο έχει HPV λοίμωξη. Αλλά μόνο μία από τις χίλιες γυναίκες που θα μολυνθούν από τον ιό HPV, θα οδηγηθεί σε καρκινογένεση στον τράχηλο της μήτρας, κατά κύριο λόγο, αλλά και στον κόλπο, το αιδοίο, τον πρωκτό και σε ένα ποσοστό 50% ο ιός αυτός έχει ευθύνη για τους καρκίνους του στοματοφάρυγγα.
* Ο Ευριπίδης Μπιλιράκης είναι αντιπρόεδρος στον ΙΣΑ και γγ της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου.
φυσικη γενικης β λυκειου βοηθημα σαββαλας
https://hbmvymhf.blogspot.com/2019/05/blog-post_50.html
No comments:
Post a Comment